Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hempolder

Hotspot:
Waar:
Soort:
Jaargetijden:
Tijdstip:
Kijkhut / Scherm:
Kosten:

Hempolder
N-Holland / Akersloot
Weidevogels
Lente / Zomer
Vanaf 12.00 tot zonsondergang
Kijkhut
Geen
 

Hempolder:
De Hempolder is misschien wel het beste weidevogelgebied van N-Holland. Nergens anders broeden zoveel weidevogels zo dicht bij elkaar. De Hempolder is een schiereiland in het Alkmaardermeer.
Je mag er het hele jaar komen. In het broedseizoen is er een hondenverbod, deze is van 1 maart tot 1 juli. Dit is ervoor om de weidevogels in de polder rust te gunnen
.
Er is een kijkhut aanwezig die uitkijkt op een meertje met een eiland.
In dit meertje komen de weidevogels eten en badderen.
Een prachtige plek om rustig de vogels te spotten en te fotograferen.

N-Holland / Akersloot:
De Hempolder ligt in N-Holland in het dorp Akersloot. Als je van de A9 afslaat naar Akerloot, kom je op de Geesterweg, je rijdt de richting naar Akersloot, je slaat voor het gemaal rechtsaf naar de straat Klein Dorregeest, deze weg volg je en gaat over in de straat Fielkerweg, dan kom je op een kruising links en rechts is de Hemweg, je gaat rechts de Hemweg op. Je rijdt circa 200m, dan mag je niet meer verder met de auto. Je bent bij de ingang van de Hempolder.

Soorten Vogels:
De vogels die je hier kunt tegen komen zijn: tureluurs, grutto's, kieviten, slobeenden, scholeksters, kluten, bergeenden en nog meer weidevogels. In het begin van de Hempolder loop je links langs een rietkraag. Daar kan je nog andere vogels tegenkomen zoals rietzangers, fitissen, vinken, kwikstaarten, groenlingen en putters.
Er vliegt ook regelmatig een kiekendief over, als je geluk hebt, zit hij even op een paaltje of op één van de vele hekken.

Er zijn ook veel hazen en konijnen. Vossen heb ik zelf niet waargenomen, maar van horen zeggen komen deze er wel voor.

Jaargetijden:
De beste jaargetijden zijn de lente en de zomer, de rest van het jaar zijn er ook wel weidevogels, maar minder en over het algemeen allemaal ganzensoorten.

Tijdstip:
Vanaf 12.00 tot zonsondergang is het beste tijdstip om te fotograferen, want het pad waar je op loopt, loopt naar het oosten tegen de zon in. De zon staat 's morgens vol op de kijkkut en dan moet je tegen de zon in fotograferen. Vanaf 12.00 staat de zon links van de kijkhut. Het mooiste om te fotograferen is eind van de middag tot zonsondergang, de zon schijnt mooi in je rug en op het meertje waar de weidevogels eten en badderen.

Kijkhut:
Ja er is een kijkhut aanwezig, je kunt uit alle kanten vanuit de hut naar buiten kijken, er zijn schuifraampjes aanwezig die je open of dicht kan doen.

Toegang is gratis, je hebt ook geen dag- of jaarkaart nodig.

Copyright © 2010 Schaef.nl Web Designed by D.Schaefer "Schaef.nl"